Door een technische storing zijn wij momenteel bereikbaar via een ander telefoonnummer: 088 222 37 53

 

Klachten

Uw chiropractor kijkt verder dan alleen de locatie van uw klacht. We behandelen niet alleen uw symptomen, maar pakken juist de oorzaak aan.

Veel voorkomende klachten die de chiropractor behandelt;

Lage rugklachten

We lijken er niet aan te ontkomen; 80% van de bevolking zal eens in hun leven te maken krijgen met lage rugklachten. Gelukkig zullen sommige klachten binnen enkele dagen verdwijnen, echter het merendeel van alle lage rugklachten houdt langer aan. Om te voorkomen dat herstel een langdurig en moeizaam proces wordt, is het belangrijk tijdig een chiropractor te bezoeken.

Artrose

Naast de gewrichten in de nek, heupen en knieën zijn ook de lage ruggenwervels zeer gevoelig voor slijtage. Als u boven de 45 jaar bent en vaak last van lage rugpijn heeft, dan is het ons advies om naar een specialist te gaan. Aan de hand van een röntgenfoto of MRI-scan kan de specialist vaststellen of er sprake is van slijtage in de onderste tussenwervelschijven.

Spit

Spit is een vorm van lage rugpijn. Het is een reactie van spieren en gewrichten op overbelasting. Bij spit schiet de pijn bij een bepaalde beweging ineens in de rug. Spit is de meest voorkomende maar minst ernstige vorm van rugpijn.

Ischias

Ischias is een zenuwpijn die begint in de rug en via de bil doorloopt tot in je been. Het is een pijn in de langste zenuw van je lichaam, de grote beenzenuw, die ook wel nervus ischiadicus wordt genoemd. Deze zenuw begint inuw ruggenmerg en loopt via de bil langs de achterkant van het been.

Hernia

Een hernia is een ander woord voor uitstulping. Een uitstulping van de tussenwervelschijf wordt ook wel een Hernia Nuclei Pulposi (HNP) genoemd. Deze uitstulping kan op een zenuw drukken, waardoor er pijnklachten in een arm of een been kunnen ontstaan.

SI pijn

De meest voorkomende symptomen van SI-gewricht pijn (dysfunctie) zijn lage rug- en bilpijn. De pijn kan invloed hebben op één zijde of beide SI-gewrichten.

Scoliose

Vier procent van de mensen heeft het, toch is het een vrij onbekende vorm van rugpijn: scoliose. Wat is een scoliose precies? Welke klachten heb je dan en hoe kun je ermee leven?


Nekklachten

Nekpijn is een veelvoorkomende klacht in de samenleving. Ongeveer 70% van de bevolking krijgt er mee te maken. De klachten kunnen bestaan uit een stijf gevoel, beperkte bewegingsvrijheid en uiteraard pijn.

Whiplash

Whiplash betekent letterlijk ‘zweepslag’. Uw hoofd beweegt plotseling naar achteren en naar voren waardoor de banden en spieren in uw nek uitrekken.

Nekhernia

De symptomen en klachten bij een nekhernia komen grotendeels overeen met die van een rughernia, alleen is de plek waar de pijn zit anders. Bij een nekhernia is een tussenwervelschijf tussen één van de nekwervels versleten en gaan uitpuilen.

Klachten tussen de schouderbladen

Veel mensen hebben onverklaarbare pijn tussen de schouders of schouderbladen. Vaak gaat het om een zeurende, stijve, krampachtige pijn, maar soms ook om steken, pijnscheuten of een typische beklemmende pijn.


Hoofdpijn

Neem bij twijfel of ernstige hoofdpijnklachten contact op met uw chiropractor.

Spanningshoofdpijn

Ongeveer de helft van de wereldbevolking heeft minstens één keer in zijn leven spierspanningshoofdpijn. Van alle vormen hoofdpijn is spierspanningshoofdpijn het meest voorkomend. Ongeveer 48% van alle vormen van hoofdpijn is spierspanningshoofdpijn.

Migraine

Migraine is hoofdpijn die in aanvallen komt en hevige of bonzende pijn veroorzaakt. De hoofdpijn komt plotseling op of soms voelt u het aankomen. Soms zelfs midden in de nacht. De pijn zit meestal aan één kant van het hoofd.

Cervicogene hoofdpijn

Cervicogene hoofdpijn is een vorm van hoofdpijn die relatief vaak voorkomt. De klachten komen vanuit de nek. In principe is er niks aan de hand in het hoofd zelf.


Spierpijn

Spierpijn is pijn die ontstaat in beschadigde of ontstoken spieren. Het alleen stijf zijn van spieren is ook een vorm van lichte spierpijn. Aangezien praktisch het hele skelet door spieren wordt bedekt kan spierpijn dus ‘van top tot teen’ voorkomen.


Artrose

Artrose is een aandoening aan één of meerdere gewrichten. Een gewricht bestaat uit twee botuiteinden waar kraakbeen overheen zit. Kraakbeen is belangrijk omdat het schokken opvangt en omdat het ervoor zorgt dat u zich soepel kunt bewegen. Rondom het gewricht zitten het gewrichtskapsel en de gewrichtsbanden.


Hernia

Een hernia is een ander woord voor uitstulping. Een uitstulping van de tussenwervelschijf wordt ook wel een Hernia Nuclei Pulposi (HNP) genoemd. Deze uitstulping kan op een zenuw drukken, waardoor er pijnklachten in een arm of een been kunnen ontstaan.


Uitstraling naar armen of benen

Uitstraling naar uw armen of benen kan zeer vervelend zijn. Er kunnen meerdere oorzaken hiervoor zijn en het is belangrijk dat u dit na laat kijken. In de meeste gevallen kan het namelijk een vrij makkelijk op te lossen oorzaak hebben, maar in zeldzame gevallen kan het ook een meer serieuzere oorzaak hebben.


Fibromyalgie

Fibromyalgie (FM) betekent letterlijk: pijn in bindweefsel en spieren. Fibromyalgie wordt ook wel weke delen reuma genoemd. Het komt voor bij ongeveer twee op de honderd volwassenen, vooral bij vrouwen.


Duizeligheid

Duizeligheid is een zeer complexe klacht. Er zijn verschillende soorten duizeligheid en er kunnen vele verschillende oorzaken zijn waardoor u duizelig bent.


Kaakklachten

Een kaak die continu op slot schiet? We zien geregeld niet goed functionerende kaakgewrichten. Heeft u veel stress, eet uw veel kauwgom of bent u ‘s nachts een tandenknarser?


Schouderklachten

Schouderklachten komen veel voor in onze samenleving. We gebruiken onze schouders vrijwel ieder uur van de dag. Het schoudergewricht is een van de meest complexe en instabiele gewrichten van het lichaam. De klachten kunnen intense zijn en lang aanhouden.


Elleboogklachten

Vaak ontstaan elleboogklachten door een overbelasting tijdens sport of werkzaamheden. Klachten kunnen lang aanhouden en de pijn kan vrij intense zijn.

Tennisarm / laterale epicondylitis

Een tenniselleboog (ook wel tennisarm) is een overbelasting van de zogenaamde ‘polsstrekkers’: een pijnlijke aanhechting van één of meerdere pezen aan de buiten-bovenkant van de elleboog en een verkleving in de spieren.


Polsklachten

Een polsblessure is een letsel aan de pols. Meestal gaat het om een verzwikking. De banden en het kapsel rond de pols zijn opgerekt en soms gescheurd. Een val, waarbij het volledige gewicht met één hand wordt opgevangen, is meestal de oorzaak.


Heupklachten

Klachten aan de heup komen op vrijwel iedere leeftijd voor. In de volksmond wordt regelmatig uitgesproken dat men ‘last heeft van zijn of haar heup’ terwijl de locatie een andere bron als oorzaak aanduidt.


Knieklachten

Knieklachten zien we vaak bij fanatieke sporters en ook op oudere leeftijd wanneer er degeneratieve veranderingen optreden (slijtage).


Voet- en enkelklachten

Optimale mobiliteit en stabiliteit van het enkelgewricht en de talloze kleine gewrichtjes in uw voet zijn van groot belang in het optimaal functioneren van het gehele bewegingsapparaat.


Sportblessures

We behandelen recreatieve- maar ook topsporters. Optimaal functioneren van het bewegingsapparaat tijdens uw sportprestaties is van uiterst belang om sportblessures te voorkomen. Mobiliteit, stabiliteit, balans, kracht en coördinatie zijn hele belangrijke factoren om optimaal te kunnen presteren.


Impingement

Impingement betekend ‘inklemming’. Inklemmingen kunnen zich voordoen in verschillende gewrichten in het lichaam. Veel voorkomende impingement klachten ontstaan in de schouder, heup en het enkelgewricht.


RSI / CANS-klachten

RSI is een verzamelnaam voor spier- en gewrichtsklachten aan handen, polsen, armen, schouders, en/of nek. Het is de afkorting van ‘Repetitive Strain Injury’. Dat betekent een blessure door een herhaalde belasting.


Klachten bij baby’s

Chiropractie kan erg effectief werken voor klachten van uw baby, tevens is de behandeling zeer veilig en erg zacht. Uiteraard is de behandeling anders als bij volwassen en wordt er niet gemanipuleerd!


Klachten tijdens of na de zwangerschap

Indien u klachten ervaart tijdens de zwangerschap kan chiropractie uw verlichting bieden. We zullen de behandeling uiteraard aanpassen. Ook kan de behandeling geen kwaad voor de ongeboren baby.

Chiropractie Uden-Veghel

Rondweg 15, 5406 NK Uden
Tel. 0413 248 010 / info@chiropractie-udenveghel.nl

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:00 uur
dinsdag 08:30 - 20:00 uur
woensdag 08:30 - 18:00 uur
vrijdag 08:30 - 18:00 uur

Telefonisch bereikbaar

maandag tot vrijdag 08:30 - 17:30 uur

 

 

“We are born with our hands,
and 500 years from now there will still
be nothing in the world that can replace
what a human hand is able to feel”