Maak een
afspraak

Wat is chiropractie?

Chiropractie is een medische discipline die zich bezighoudt met de diagnose, behandeling en preventie van aandoeningen van het gehele bewegingsapparaat. Een chiropractor is de specialist op het gebied van rugklachten, nekklachten, hoofdpijn en andere klachten met een oorsprong in de wervelkolom, het zenuwstelsel en de spieren en gewrichten. Ook klachten buiten de wervelkolom kunnen goed behandeld worden met chiropractie. Van spierklachten en gewrichtspijnen van de schouders, ellebogen, polsen, heupen, knieën, enkels en voeten.

Hedendaagse chiropractie

Meer dan alleen kraken

In de volksmond staat een chiropractor veelal bekend als ‘de bottenkraker’. In onze praktijk zijn we echter veel meer dan dat. Chiropractie is niet net zoals vroeger, toen nog beweerd werd dat een wervel scheef stond en deze moest worden teruggezet.

Het optimaal functioneren van gewrichten, spieren en het zenuwstelsel is van uiterst belang voor een gezond lichaam. Als iets niet goed functioneert, betekent dit niet per se dat je meteen klachten ervaart. Pijn, stijfheid en ongemak zijn vaak een signaal dat er iets niet goed zit. Wanneer deze functiebeperkingen aanhouden, ontstaan uiteindelijk klachten. Dit kan vaak voorkomen worden. Een chiropractor is specifiek opgeleid om gewrichten, spieren en het zenuwstelsel te onderzoeken op deze functiebeperkingen.

Bijwerkingen
Chiropractie is zeer veilig. Na een behandeling is het mogelijk, dat net als bij iedere andere behandeling, er bijwerkingen optreden. Deze zijn vaak van korte duur en kunnen bestaan uit stijfheid, vermoeidheid en soms pijn in het behandelde gebied.

Preventie en nazorg
Vaak besluiten we ons pas te laten behandelen als we pijn of stijfheid ervaren. Pijn is een van de laatste signalen van het lichaam dat iets niet goed functioneert. De chiropractor is gespecialiseerd in het opsporen en behandelen van functiebeperkingen. Wanneer deze functiebeperkingen worden genegeerd kunnen deze leiden tot lichamelijke klachten.

Ook geven we algemene tips en adviseren we je op het gebied van voeding, ergonomie, beweging en andere gezondheidseffecten.

Chiropractie is zeer veilig en wereldwijd één
van de grootste gezondheidsdisciplines

Wil je liever eerst een gratis screening? Dat kan!
Gratis screening
De behandelingen

In onze praktijk

In onze praktijk Chiropractie Uden-Veghel zijn we je zo goed mogelijk van dienst met behandeldoelen, zoals pijnverlichting, functieverbetering, het verbeteren van de kwaliteit van leven en het optimaliseren van sportprestaties. Bekijk alle soorten klachten en de verschillende behandelingen die we inzetten.

Bekijk alle klachten

Nederlandse Chiropractoren Associatie

Chiropractie Uden-Veghel is aangesloten bij de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA). Dit is de meest toonaangevende beroepsorganisatie voor chiropractie in Nederland. Meer hierover lees je op www.nca.nl.