Maak een
afspraak

Hoofdpijn

De oorzaken van hoofdpijn zijn zeer divers. Daarom is het belangrijk dat we eerst de oorsprong van je hoofdpijn achterhalen, zodat we een gerichte behandeling kunnen inzetten.

Tijdens dit onderzoek kijken we niet alleen naar de locatie van de pijn, maar bijvoorbeeld ook naar de beweeglijkheid van je nek, ergonomie, je houding en zullen we een bewegingsanalyse uitvoeren om te kijken hoe het lichaam wordt belast. Daarnaast zullen we ook potentiële andere oorzaken van hoofdpijn in kaart brengen zoals bijvoorbeeld voeding, medicatie of hormonen.

Spanningshoofdpijn
Ongeveer de helft van de wereldbevolking heeft minstens één keer in zijn leven spierspanningshoofdpijn. Van alle vormen hoofdpijn is spierspanningshoofdpijn het meest voorkomend. Ongeveer 48% van alle vormen van hoofdpijn is spierspanningshoofdpijn.

Verhoogde spanning van de spieren in de nek veroorzaken vaak hoofdpijn. Het gaat hierbij voornamelijk om de spieren aan de achterzijde van de nek. Door een te hoge spanning kunnen de nekwervels niet optimaal functioneren.

De pijn is continu aanwezig en kan voelen als een strakke band die om het hoofd heen zit. De pijn bevindt zich aan beide zijden van het hoofd en is dus niet slechts eenzijdig. De hoofdpijn kan doortrekken tot in het voorhoofd. De duur van de klachten kunnen variëren van enkele dagen tot weken.

De chiropractische behandeling kan bestaan uit:
  • Voorlichting om je klacht te begrijpen. Wat je wel moet doen en wat je ook zeker niet moet doen. Leren om pijntriggers te vermijden.
  • Manipulaties/mobilisaties om de functie van de gewrichten te herstellen
  • Dry needling
  • Spierontspannende en myofasciale technieken
  • Functionele oefeningen
Hoofdpijn

De behandeling

Zoals je leest, zijn de oorzaken van hoofdpijn zeer divers. Daarom is het belangrijk dat we eerst de oorsprong van je hoofdpijn achterhalen, zodat we een gerichte behandeling kunnen inzetten.

Tijdens dit onderzoek kijken we niet alleen naar de locatie van de hoofdpijn, maar bijvoorbeeld ook naar de beweeglijkheid van je nek, ergonomie, je houding en zullen we een bewegingsanalyse uitvoeren om te kijken hoe het lichaam wordt belast. Daarnaast zullen we ook potentiele andere oorzaken van hoofdpijn in kaart brengen zoals bijvoorbeeld voeding, medicatie of hormonen.

Snel verlichting bij hoofdpijn?

Maak een online afspraak met één van onze chiropractoren.

Maak direct een afspraak