Maak een
afspraak

McGill-methode

Click here to view
this page in English

Identificeer welke bewegingen, houdingen en belastingen de hoofdoorzaak zijn van chronische lage rugpijn, hoe deze oorzaken weg te nemen en je lage rugpijn te elimineren.

De McGill-methode is ontwikkeld aan de Universiteit van Waterloo in Toronto, Canada, door professor Stuart McGill, een wereldberoemde professor van de lage rug, docent en auteur. Hij is een pionier op het gebied van deze methode om patiënten te helpen herstellen van chronische lage rugpijn en verdere lage rugletsels en symptomen te voorkomen. Chiropractor Mark Bevers heeft het rigoureuze certificeringsprogramma afgerond en is een McGill Method Master Clinician. Als je chronische lage-rugpijn hebt die niet reageert op ten minste drie andere soorten medische behandelingen, kun je gebruik maken van deze unieke benadering bij lage rugpijn.

Professor Stuart McGill

Wat is de McGill-methode?

Professor Stuart McGill is een wereldberoemde professor gespecialiseerd in de lage rug. Hij is ook spreker en auteur van Low Back Disorders, vele andere boeken en honderden peer-reviewed artikelen. Hij heeft de McGill Method ontwikkeld voor gevallen van chronische lage rugpijn, die verschilt van alles wat traditioneel wordt onderwezen in de huidige gezondheidszorg.

Veel veelvoorkomende benaderingen, zoals rekoefeningen, yoga, pilates, lichaamsbeweging en gewichtsverlies, lossen de oorzaak van de pijn achter de symptomen niet op. Als de oorzaak van de chronische lage rugpijn niet goed wordt vastgesteld, kunnen zelfs agressievere behandelingen zoals injecties en operaties niet effectief zijn.

De beoordeling van de McGill-methode helpt bij het identificeren van welke bewegingen, houdingen en belastingen de hoofdoorzaak zijn van chronische lage rugpijn, hoe deze oorzaken te verwijderen en zo de pijn te elimineren.

Behandel zelf je rugklachten met McGill

Professor McGill vertelt over een wetenschappelijk manier om van je rugpijn af te komen.
Bestel het boek

Wie is een goede kandidaat voor een McGill Methode Assessment?

Om in aanmerking te komen voor de McGill-methode, zijn er drie instroomvereisten:

 • Chronische lage rugpijn, met of zonder ischias gedurende ten minste drie maanden.
 • Reageert niet op andere interventies.
 • De wens om te begrijpen waarom je chronische lage-rugpijn hebt, te leren hoe je deze moet behandelen en de hulpmiddelen aan te grijpen om genezing mogelijk te maken.

Wat komt er kijken bij de McGill Methode Assessment?

Chronische gevallen van lage rugpijn zijn uniek, complex, veelzijdig en hebben tijd en zorg nodig om goed te kunnen beoordelen en behandelen. Voorafgaand aan je afspraak wordt je gevraagd om het boek Behandel uw eigen Rugklachten te lezen door Dr. Stuart McGill, vertaald door Mark. Je bezoek zal dan bestaan uit een consult van ongeveer 3 uur met daarin een uitgebreid vraaggesprek, onderzoek en bewegingsanalyse dat specifiek is voor je chronische lage rugpijn.

Tijdens je bezoek aan chiropractor Mark Bevers kun je het volgende verwachten:

 • Chiropractor Mark zal je geschiedenis bekijken, inclusief eventuele diagnostische beeldvorming, om je te helpen begrijpen waarom je in de eerste plaats lage rugpijn ervaart.
 • Hij zal je vervolgens een reeks onderzoeken, bewegingen en tests laten ondergaan om te bepalen wat je symptomen verergert en wat ze verlicht.
 • Ten slotte zal chiropractor Mark je laten zien hoe je op een veilige manier kunt bewegen en oefenen, zodat de wervelkolom kan genezen en de symptomen kunnen verdwijnen.

De ernst van lage-rugschade, letsel en symptoomduur, ernst van de symptomen, betrokken weefsels, aantal therapieën en operaties die zijn geprobeerd, leeftijd, gezondheid en fitheid van de patiënt hebben allemaal invloed op de uitkomsten van de behandeling.

De McGill-methode is bedoeld als een eenmalig bezoek; sommige patiënten hebben echter vervolgbezoeken nodig voor vragen aanvullende vragen, oefeningen, bewegingen, instructies en aanbevelingen voor behandelingen door te nemen.

We hebben tevreden patiënten uit heel Europa geholpen. “Als arts twijfel ik er niet aan dat de McGill-methode de standaardbehandeling zou moeten zijn voor alle patiënten met rugklachten.”

Maak een afspraak voor een consult

Vul het onderstaande formulier in en Mark neemt contact met je op.

  Reviews

  Martin H.

  Ik kwam naar Dr. Bevers na mijn tweede hernia en kreeg het beste rugpijnconsult dat ik ooit heb gehad. Zelfs na het lezen van twee McGill-boeken (Back Mechanic, Ultimate Back Fitness), was het erg handig om een ​​expert mijn houding, mijn uitvoering van de Big 3 en dagelijkse bewegingen te laten controleren. Hij vond mijn pijntriggers, liet me zien welke van mijn dagelijkse bewegingen ik moest verbeteren om van de pijn af te komen en verfijnde mijn uitvoering van de Big 3. Ik beveel Dr. Bevers ten zeerste aan en ik ben blij dat ik gebruik heb gemaakt van zijn expertise.

  Bij ons geholpen voor hernia

  M. Almeida

  Ik heb een lange reis gemaakt naar de kliniek van Mark Bevers, maar het was absoluut de moeite waard. Mark is de juiste persoon om naar te kijken als je last hebt van rugpijn. Door een volledige McGill-beoordeling uit te voeren, kon hij me de juiste oefeningen aanbevelen die mijn kern zullen versterken en mijn pijntriggers zullen vermijden. Tot nu toe voel ik echt veel verbeteringen! Ga zo door met het goede werk Mark!

  S. Ortner

  Na vier jaar artsen te hebben bezocht en hulp te zoeken voor mijn lage rugpijn, vond ik de McGill-behandeling en Mark Bevers en maakte ik een afspraak met Mark voor een McGill-beoordeling. Daarvoor waren er een paar MRI's en de diagnose van hernia, maar geen instructie hoe ermee om te gaan en te genezen in het dagelijks leven, dus geen echte hulp en ik voelde me een beetje hopeloos en regelde mezelf met het leven met de pijn. Mark bekeek mijn rug grondig, hij analyseerde mijn bewegingspatronen en mijn geschiedenis van rugpijn. Hij legde zijn visie op mijn problemen in detail uit en beantwoordde al mijn vragen volledig. Op basis van mijn individuele behoeften liet hij me oefeningen zien om mijn rug te genezen. Tijdens de vier uur durende afspraak heb ik veel geleerd en hij gaf me de tools om mijn gewonde rug te herstellen. De afspraak van vier uur was het geld waard dat ik ervoor moest betalen en het was een genoegen om met Mark samen te werken.

  Bij ons geholpen voor lage rugpijn

  Mijal Bloch

  Ik ben 35 jaar oud en heb sinds 4 jaar geleden zware rug- en bilpijn, na een aantal stressvolle fysieke klussen. Ik woon in Argentinië en kon hier geen arts vinden die zijn tijd kon nemen om een ​​goede beoordeling te maken en me wat advies kon geven over hoe ik uit de situatie kon geraken. Ik heb veel professionals bezocht en ze zeiden alleen dat ik lichte hernia had (L4-L5 en L5-S1). Toen raakte ik bekend met de McGill-methode en voelde dat dat de juiste weg was en precies wat ik moest proberen. Ik nam contact op met Mark Bevers uit het buitenland om hem over mijn zaak te vertellen en hem uit te leggen dat ik hier niemand kon vinden om me te helpen. Hij stemde ermee in me op Skype te ontmoeten en te praten over wat ik kon doen om mijn situatie te verbeteren. Ik stuurde hem al mijn MRI's en diagnose en toen spraken we uitgebreid over mijn rug en wat voor soort OK bewegingen ik moet vermijden en wat voor soort doelen ik zou moeten bereiken. Hij liet me zien hoe ik mijn rug kon beschermen bij het doen van de grote drie en hoe ik ze correct moest aanpakken. Hij was echt geduldig, duidelijk en aardig. Ik heb nu een routine om elke dag mee te werken en veel tips voor wervelkolomhygiëne om te volgen. Ik ben hem totaal dankbaar dat hij dit doet en nu bereid ik mezelf voor om hem binnenkort live te ontmoeten om de verbeteringen aan te passen en mijn pijn achter me te laten.

  Bij ons geholpen voor rugpijn

  Jasper Cardinaals

  Na 3 fysio's, een manueel therapeut en een sportarts gezien te hebben zonder enig resultaat (meer dan 15 afspraken totaal), ben ik bij Mark Bevers terecht gekomen. Ik was verrast dat een collega van Dr. Stuart McGill in Nederland werkt en heb meteen een afspraak gemaakt. Tot op heden ben ik 100% tevreden over Mark Bevers. Hij hanteert goede methoden en neemt ruim de tijd voor je. Hij geeft praktisch advies en legt je uit waar je rugpijn vandaan komt en wat je zelf wel en niet kunt doen om je klachten te verminderen en herstel te bevorderen. Zelf ben ik geen medicus, maar naar mijn idee is dit de eerste specialist die ik tegen ben gekomen, die werkelijk verstand heeft van lage rugklachten. Ik kan Mark Bevers aanbevelen aan iedereen met rugklachten.

  Bij ons geholpen voor lage rugklachten