Maak een
afspraak

Sportmassage & Blessurepreventie

Herstel sneller

Onze sportmasseur

Wessel Groen

Wessel komt uit Uden en is onze (sport)masseur. Daarnaast verricht hij ook ondersteunende taken binnen de praktijk. Wessel heeft grote interesse in het menselijk lichaam en wat we ermee kunnen. Zelf sport hij dan ook erg fanatiek.  Hij helpt mensen graag wanneer ze klachten ervaren en zal dan ook zijn best doen om deze op een fijne manier zo veel mogelijk te verhelpen.

Maak een afspraak

Wat is sportmassage?

Een sportmassage is er op gericht om het herstel te bevorderen. Om deze reden is de massage stevig om hierdoor spieren en bindweefsel los te maken. Hierdoor is het vaak beter om de stevige, volledige sportmassage niet direct na het sporten te laten plaatsvinden.

Waarom sportmassage?

Je kunt bijvoorbeeld enkele dagen voor als enkele dagen na een flinke inspanning een deep tissue massage of een sportmassage nemen. Sportmassages worden ook preventief gebruikt om blessures te voorkomen. Als je al last hebt van een blessure, dan zorgt een sportmassage voor sneller herstel.

Hoe werkt een sportmassage?

Bij een sportmassage wordt stevig gemasseerd, waarbij bijvoorbeeld bindweefsel wordt losgemaakt en knopen uit je spieren worden gehaald. Daarvoor moet er diep in de spieren worden gemasseerd, wat soms niet prettig aanvoelt. Bedenk dan dat je even door een zure appel heen moet bijten, voordat je je beter gaat voelen. Je lichaam geeft met deze pijn namelijk aan dat er iets niet goed zit en juist dat wordt door de sportmasseur verholpen. Overigens zal de sportmasseur altijd in de gaten houden of de massage niet te intens wordt.

Voordat de massage begint, zal de sportmasseur met je bespreken waar je op dat moment behoefte aan hebt. Je geeft aan wat je met de massage wilt bereiken en waar de focus van de massage moet komen te liggen. Bijvoorbeeld op je benen, schouders, nek of rug.

Wat is het effect van sportmassage?

Een sportmassage verbetert de doorbloeding van je spieren, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Daarmee wordt het herstel van je lichaam bevordert en voorkom je blessures door overbelasting van je spieren.

Doordat een sportmassage vrij stevig is, is deze niet geschikt vlak voor of na een grote inspanning. Daarmee zou je je spieren namelijk teveel belasten en zul je er eerder nadeel van ondervinden dan er voordeel van hebben. Als je je wilt laten masseren vlak voordat je een grote inspanning gaat leveren, kies dan altijd voor een massage die de spieren niet al te zeer belast. Een goede sportmasseur zal je hier ook naar vragen en zijn massage daar op aanpassen.

Voordelen van sportmassage

Doordat de massage ervoor zorgt dat afvalstoffen in je lichaam beter worden afgevoerd, help je je lichaam om sneller te herstellen. Bovendien voorkom je met een sportmassage overbelasting van je spieren en dus blessures. Je kunt een sportmassage ook gebruiken om je spieren te activeren, bijvoorbeeld aan het begin van een trainingstraject of als je een tijdje niets gedaan hebt. Een sportmassage kan dus zowel preventief, pro-actief en reactief worden ingezet. Laat de naam je overigens niet op een verkeerd spoor zetten, want ook als niet-sporter heb je zeker baat bij een sportmassage.

Kosten sportmassage

Sportmassage

30 minuten

€ 40,00

Sportmassage

45 minuten

€ 50,00

Sportmassage

60 minuten

€ 60,00

Profiteer van korting op je massage met een 5 rittenkaart!

Sportmassage 45 minuten €47,50

Sportmassage 60 minuten €55,00

Plan hier je sportmassage met Wessel

Herstel sneller
Maak een afspraak