Maak een
afspraak

SI-pijn

De meest voorkomende symptomen van SI-gewricht pijn (dysfunctie) zijn lage rug- en bilpijn. De pijn kan invloed hebben op één zijde of beide SI-gewrichten. De pijn zit onderin de rug, meestal aan één kant en straalt uit tot in de bil. Soms straalt de pijn uit tot in het bovenbeen, maar meestal niet voorbij de knie. Ook kan er pijn in de lies zijn. Het lopen kan moeilijk gaan en pijn veroorzaken. Problemen met het SI-gewricht kunnen ervoor zorgen dat het zitten moeilijk gaat. Klachten die te maken hebben met het SI-gewricht zijn te herkennen aan de volgende specifieke symptomen; pijn rondom het SI-gewricht, drukpijn aan één zijde, pijn die doortrekt naar de bil, lies en het been.

chiropractie die patient met lage rugklachten manipuleert
De chiropractische behandeling kan bestaan uit:
  • Voorlichting om je klacht te begrijpen. Wat je wel moet doen en wat je ook zeker niet moet doen. Leren om pijntriggers te vermijden.
  • Manipulaties/mobilisaties om de functie van de gewrichten te herstellen
  • Functionele oefeningen
  • Dry needling
  • Spierontspannende en myofasciale technieken
SI-pijn

De behandeling

Zoals je leest, zijn de oorzaken van SI pijn zeer divers. Daarom is het belangrijk dat we eerst de oorsprong van de pijn achterhalen, zodat we een gerichte behandeling kunnen inzetten.

Tijdens dit onderzoek kijken we niet alleen naar je SI gewricht, maar bijvoorbeeld ook naar het functioneren van je rug en heupen.

Snel van je pijn in het SI-gewricht af?

Maak een online afspraak met één van onze chiropractoren.

Maak direct een afspraak