Maak een
afspraak

Het juiste duwtje in de rug in 3 stappen

Met chiropractie helpen we je snel van je klachten af. Met als resultaat een betere kwaliteit van leven, betere sportprestaties en of meer bewegingsvrijheid. We gaan stap voor stap aan de slag met je klacht(en). We behandelen niet alleen rug- en nekklachten, maar ook gewrichten en spieren in de rest van je lichaam. Zelfs klachten die te maken hebben met het zenuwstelsel, zoals hoofdpijn, migraine of uitstralingspijn behandelen we volgens een drie stappenplan:

1

Intake en behandelplan

Tijdens de intake bespreken we je klacht(en) en doen we een lichamelijk onderzoek. Dat doen we door een aantal orthopedische en neurologische testen uit te voeren. Op basis van de bevindingen bepalen we in welke zorgfase je zit en stellen we een behandelplan op dat we uitvoerig met je doornemen. Tijdens dit eerste consult word je vrijwel altijd direct behandeld. Mocht er aanvullend onderzoek nodig zijn, dan verwijzen we je door naar de huisarts.

Goed om te weten
Voor een intake en de behandelingen heb je géén verwijzing nodig van je huisarts. Je kunt dus direct een afspraak maken.

Bekijk alle klachten die we behandelen
2

De behandelingen

Een van onze bekendste behandelmethodes is het gebruik van manipulaties, ook wel kraken genoemd. Naast chiropractische methodes kun je bij ons terecht voor algemene diagnostiek, zoals het beoordelen van röntgenfoto’s, MRI-scans en een bewegingsanalyse.

De behandelingen zijn wetenschappelijk onderzocht en daarom zeer veilig. Het is mogelijk dat er na een behandeling bijwerkingen optreden. Dit is heel normaal en zijn vaak van korte duur. Denk hierbij aan stijfheid, vermoeidheid en soms pijn in het behandelde gebied.

Goed om te weten
Heb je een aanvullende zorgverzekering? Dan worden de behandelingen vrijwel zeker vergoed. Kijk voor de zekerheid je polis na.

Bekijk alle behandelingen
3

Klachtenvrij blijven

We geven gericht advies om gezond en klachtenvrij te blijven. Dit advies gaat over ergonomie en beweging, maar bijvoorbeeld ook over je voeding. Daarnaast geven we je functionele oefeningen mee die ook zijn opgenomen in het behandelplan. De functie van de oefeningen is gebaseerd op het verbeteren van kracht, houding en mobiliteit: het versterken van de spieren rondom het gewricht, trainen van de juiste houding en het mobieler maken van het lichaam. Want voorkomen is beter dan genezen.

Goed om te weten
Als je vandaag of in de toekomst contact opneemt, kun je snel bij ons terecht. Je hoeft dus niet lang te wachten met je klachten.

Snel van je klachten af?

Maak online een afspraak met één van onze chiropractoren

Afspraak maken

Bepaling van zorgfase

Voordat we starten met behandelen, brengen we eerst zorgvuldig de klacht(en) in kaart. We willen natuurlijk niet dat klachten verergeren, want voorkomen is beter dan genezen. Daarbij bepalen we in welke zorgfase je je bevindt:

Acute fase

Acute klachten en ongemak
Doel

Direct de pijn verlichten

Doelstellingen
 • Minder pijn
 • Verminderen van de ontsteking
 • Verlichten van klachten
 • Functieverbetering van het gewricht
 • Pijntriggers vinden en leren te vermijden
Behandelplan We bevelen 1 tot 2 bezoeken per week aan. Hierbij richten we ons op het verminderen van pijn, ontstekingen en verhoogde spierspanningen.

Subacute fase

Milde pijn, ongemak en stijfheid
Doel

Pijnverlichting en functieverbetering

Doelstellingen
 • Minder pijn
 • Vermindering van de ontsteking
 • Verlichten van klachten
 • Functieverbetering van het gewricht
 • Verbeteren van de beweeglijkheid
 • Pijntriggers vermijden
Behandelplan De focus ligt op het corrigeren van het probleem. Dit doen we door de wervelkolom of het aangetaste gewricht te stabiliseren. De beweeglijkheid zal toenemen naarmate de pijn in deze fase afneemt. Dit leidt tot minder aanbevolen bezoeken per week.

In onze praktijk hebben we uitstekende fysiotherapeuten. Een combinatie met fysiotherapie is mogelijk in deze fase.

Herstellende fase

Stabiliseren en functieverbetering van gewrichten
Doel

Klachten of eventuele terugval voorkomen

Doelstellingen
 • Verbeteren van de mobiliteit
 • Verbeteren van de stabiliteit
 • Verbeteren van het uithoudingsvermogen
 • Verbeteren van de houding
 • Rughygiëne
Behandelplan De klacht is bijna verholpen en er zijn minder bezoeken nodig. Tijdens de bezoeken focussen we vooral op kracht, houding en mobiliteit. We versterken de spieren rondom het gewricht en trainen je op de juiste houding. In deze fase werken we, indien nodig, nauw samen met de fysiotherapeuten in onze praktijk.

Preventie onderhoudsfase

Voorkomen is beter dan genezen
Doel

Terugkerende klachten voorkomen

Doelstellingen
 • Behandelen van de stijfheid
 • Optimaliseren spierspanning
 • Behouden van mobiliteit
 • Behouden van stabiliteit
 • Verbeteren van het uithoudingsvermogen
 • Behouden van de algehele gezondheid
 • Rughygiëne
Behandelplan Het aantal aanbevolen bezoeken is eens per 3 maanden. Dit hangt af van bijvoorbeeld de aard van je werk en sport. We focussen tijdens de behandeling op de juiste functie van gewrichten. Zo voorkomen we dat klachten terugkeren. Wacht niet te lang als je klachten hebt. Maak op tijd een afspraak.

Behandelplan

Klachten koppelen aan behandelingen

Nadat we weten in welke zorgfase je je bevindt en de klacht hebben onderzocht, zetten we daar een of meerdere soorten behandelingen tegenover. Denk hierbij vooral aan manipulaties (kraken) en mobilisaties, maar bijvoorbeeld ook dry needling of neurodynamics. Daarnaast kijken we ook naar functionele oefeningen die je thuis kunt uitvoeren zodat je sneller van je klacht afkomt en weer “normaal” kunt functioneren.

Lees meer over de soorten behandelingen en oefeningen op de pagina behandelingen of maak een afspraak voor het juiste duwtje in de rug.

Snel van je klachten af?

Maak online een afspraak met één van onze chiropractoren

Afspraak maken