Maak een
afspraak

Lage rugklachten

Maar liefst 80% van de bevolking krijgt te maken met lage rugklachten. Bij sommigen verdwijnen de klachten snel, maar het merendeel van de lage rugklachten houdt langer aan. Een tijdig bezoek aan de chiropractor is belangrijk om te voorkomen dat je een langdurig en moeizaam herstelproces tegemoet gaat.

Veel rugklachten hebben een functionele oorzaak. Van een verkeerde houding, langdurig zitten en eenzijdige of zware werkzaamheden tot verkeerde tiltechnieken en te weinig bewegen.

chiropractie die patient met lage rugklachten manipuleert
De chiropractische behandeling kan bestaan uit:
  • Voorlichting om je klacht te begrijpen. Wat je wel moet doen en wat je ook zeker niet moet doen. Leren om pijntriggers te vermijden.
  • Manipulaties/mobilisaties om de functie van de gewrichten te herstellen
  • Functionele oefeningen
  • Neurodynamics
  • Dry needling
  • Spierontspannende en myofasciale technieken
Lage rugklachten

De behandeling

Zoals je leest, zijn de oorzaken van lage rugklachten zeer divers. Daarom is het belangrijk dat we eerst de oorsprong van de pijn achterhalen, zodat we een gerichte behandeling kunnen inzetten.

Tijdens dit onderzoek kijken we niet alleen naar je rug, maar bijvoorbeeld ook naar het functioneren van je heupen, middenrug en enkelgewrichten. Want als deze gewrichten mobiliteit verliezen, dan compenseert je onderrug dit. Met overbelasting en rugklachten als gevolg. Daarnaast is het ook heel belangrijk om de functie van de lage rug te begrijpen en juiste rug hygiëne te kunnen toepassen.

Snel van je lage rugklachten af?

Maak een online afspraak met één van onze chiropractoren.

Maak direct een afspraak