Maak een
afspraak

Polsklachten

Een polsblessure is een letsel aan de pols. Meestal gaat het om een verzwikking. De banden en het kapsel rond de pols zijn opgerekt en soms gescheurd. Een val, waarbij het volledige gewicht met één hand wordt opgevangen, is meestal de oorzaak. Het kraakbeen of de banden in de pols kunnen beschadigd raken. Er ontstaat een zwelling en mogelijk een blauwe plek. Dit veroorzaakt drukpijn in en rond de pols en je kunt het polsgewricht minder goed bewegen.

Ook overbelasting kan een blessure geven. Er is dan sprake van een chronische irritatie van het bindweefsel: spieren, pezen en banden, veroorzaakt door moeilijke of te zware sportoefeningen. Meestal heb je dan pijn aan de pinkzijde van je pols. Bewegen van het gewricht is pijnlijk.

Een andere veel voorkomende klacht in de pols is het carpaletunnelsyndroom.

De chiropractische behandeling kan bestaan uit:
  • Voorlichting om je klacht te begrijpen. Wat je wel moet doen en wat je ook zeker niet moet doen. Leren om pijntriggers te vermijden.
  • Manipulaties/mobilisaties om de functie van de gewrichten te herstellen
  • Dry needling
  • Spierontspannende en myofasciale technieken
  • Functionele oefeningen
  • Neurodynamics
Polsklachten

De behandeling

Zoals je leest, zijn de oorzaken van polsklachten zeer divers. Daarom is het belangrijk dat we eerst de oorsprong van je klachten achterhalen, zodat we een gerichte behandeling kunnen inzetten.

Tijdens dit onderzoek kijken we niet alleen naar de locatie van de klachten, maar bijvoorbeeld ook naar de beweeglijkheid van je aangrenzende gewrichten, ergonomie, je houding en zullen we een bewegingsanalyse uitvoeren om te kijken hoe het lichaam wordt belast.

Snel van je polsklachten af?

Maak een online afspraak met één van onze chiropractoren.

Maak direct een afspraak