Maak een
afspraak

Sportblessures

We behandelen recreatieve- maar ook topsporters. Optimaal functioneren van het bewegingsapparaat tijdens je sportprestaties is van uiterst belang om sportblessures te voorkomen. Mobiliteit, stabiliteit, balans, kracht en coördinatie zijn hele belangrijke factoren om optimaal te kunnen presteren.

Onze chiropractoren zijn gespecialiseerd in de behandeling van sportblessures. Er zijn tal van sportblessures dus het is aan te raden om deze met ons te bespreken om te kijken of we iets voor je kunnen betekenen.

Voorkomen van sportblessures
Onze chiropractoren zijn gespecialiseerd in de functionele analyse van het bewegingsapparaat. We zijn gecertificeerd in de ‘Functional Movement Screen’ (FMS) en de ‘Selective Functional Movement Assessment’ (SFMA). Bij deze testen wordt gekeken naar enkele functionele oefeningen en analyseren we lichamelijke bewegingsbeperkingen die mogelijk kunnen resulteren in blessures. Op basis van de bevindingen en je score kunnen we je adviseren welke functionele oefeningen het beste voor je zijn in combinatie met de behandeling.

De chiropractische behandeling kan bestaan uit:
  • Voorlichting om je klacht te begrijpen. Wat je wel moet doen en wat je ook zeker niet moet doen. Leren om pijntriggers te vermijden.
  • Manipulaties/mobilisaties om de functie van de gewrichten te herstellen
  • Dry needling
  • Spierontspannende en myofasciale technieken
  • Functionele oefeningen
  • Neurodynamics
Sportblessures

De behandeling

Zoals je leest, zijn de oorzaken van sportblessures zeer divers. Daarom is het belangrijk dat we eerst de oorsprong van je klachten achterhalen, zodat we een gerichte behandeling kunnen inzetten.

Tijdens dit onderzoek kijken we niet alleen naar de locatie van de klachten, maar bijvoorbeeld ook naar de beweeglijkheid van je aangrenzende gewrichten, ergonomie, je houding en zullen we een bewegingsanalyse uitvoeren om te kijken hoe het lichaam wordt belast.

Ook kunnen we je goed begeleiden om optimaal te functioneren en sportblessures te voorkomen.

Snel je sportblessure behandelen én voorkomen

Maak een online afspraak met één van onze chiropractoren.

Maak direct een afspraak