Maak een
afspraak

Cervicogene hoofdpijn

Cervicogene hoofdpijn is een vorm van hoofdpijn die relatief vaak voorkomt. De klachten komen vanuit de nek. In principe is er niks aan de hand in het hoofd zelf.

De hoofdpijn is continu aanwezig. Er is daarnaast sprake van pijn in de nek of schouder aan dezelfde zijde als de hoofdpijn. De bewegingen van de nek zijn vaak beperkt.

De chiropractische behandeling kan bestaan uit:
  • Voorlichting om je klacht te begrijpen. Wat je wel moet doen en wat je ook zeker niet moet doen. Leren om pijntriggers te vermijden.
  • Manipulaties/mobilisaties om de functie van de gewrichten te herstellen
  • Dry needling
  • Spierontspannende en myofasciale technieken
  • Functionele oefeningen
Cervicogene hoofdpijn

De behandeling

Zoals je leest, ontstaat cervicogene hoofdpijn vaak vanuit de nek. Daarom is het belangrijk dat we eerst de oorsprong van je klachten achterhalen, zodat we een gerichte behandeling kunnen inzetten.

Tijdens dit onderzoek kijken we niet alleen naar de locatie van de hoofdpijn, maar bijvoorbeeld ook naar de beweeglijkheid van je nek, ergonomie, je houding en zullen we een bewegingsanalyse uitvoeren om te kijken hoe het lichaam wordt belast. Daarnaast zullen we ook potentiele andere oorzaken van hoofdpijn in kaart brengen zoals bijvoorbeeld voeding, medicatie of hormonen.