Maak een
afspraak

Slijmbeursonsteking schouder

Slijmbeursontsteking schouder: oorzaken, symptomen en behandeling

Wat is slijmbeursontsteking in de schouder?
Slijmbeursontsteking, ook bekend als bursitis, is een ontsteking van de slijmbeurs in de schouder. De slijmbeurs is een met vloeistof gevuld zakje dat als een kussen werkt tussen botten, pezen en spieren, en helpt wrijving te verminderen. Bij overbelasting of letsel kan de slijmbeurs ontstoken raken, wat leidt tot pijn en ongemak.

Symptomen van slijmbeursontsteking in de schouder

De meest voorkomende symptomen van slijmbeursontsteking in de schouder zijn:

  • Pijn aan de buitenkant of bovenkant van de schouder.
  • Pijn die verergert bij beweging of druk op de schouder.
  • Stijfheid en zwelling in de schouder.
  • Beperkte bewegingsvrijheid van de schouder.

Diagnose van slijmbeursontsteking in de schouder
Bij Chiropractie Uden-Veghel streven we naar een nauwkeurige diagnose om een effectieve behandeling te kunnen bieden. De diagnose van slijmbeursontsteking wordt gesteld door middel van een lichamelijk onderzoek en een gedetailleerde anamnese. In sommige gevallen maken we ook gebruik van echografie om de mate van ontsteking en schade aan de slijmbeurs te beoordelen.

Behandeling van slijmbeursontsteking met shockwave therapie
Na het stellen van de diagnose kunnen we de behandeling starten met shockwave therapie. Shockwave therapie is een bewezen effectieve, niet-invasieve behandeling die gebruikmaakt van geluidsgolven om het herstel van het beschadigde weefsel te bevorderen.

Hoe werkt shockwave therapie?

  • Stimulatie van genezing: Shockwave therapie stimuleert de bloedcirculatie en de vorming van nieuwe bloedvaten in het aangedane gebied, wat de genezing versnelt.
  • Pijnverlichting: De therapie vermindert pijn door de zenuwactiviteit te beïnvloeden en ontstekingen te verminderen.
  • Verkalking afbreken: Shockwave therapie helpt bij het herstellen van de beschadigde slijmbeurs door het stimuleren van celgroei en weefselherstel.

Wat kun je verwachten?

  • Behandelplan: Tijdens je eerste afspraak zullen we een gedetailleerde echografie uitvoeren om de diagnose te bevestigen. Vervolgens stellen we een behandelplan op, afgestemd op jouw specifieke situatie.
  • Therapiesessies: Je ondergaat meerdere sessies shockwave therapie, meestal met tussenpozen van een week. De meeste patiënten ervaren significante pijnverlichting na enkele sessies.
  • Nazorg: Wij bieden ook advies over oefeningen en preventieve maatregelen om herhaling van slijmbeursontsteking te voorkomen.

Bij Chiropractie Uden-Veghel streven we naar uw volledige herstel en pijnvrije mobiliteit. Mocht je last hebben van je slijmbeursontsteking of andere klachten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor een afspraak.

Slijmbeursonsteking schouder

De behandeling

Snel van je slijmbeursontsteking af?

Maak een online afspraak met één van onze chiropractoren.

Maak direct een afspraak