Maak een
afspraak

Zwangerschapsklachten

Ongeveer 50% van zwangere vrouwen hebben last van rugpijn gedurende hun zwangerschap en zelfs tot 75% van vrouwen hebben last van rugpijn gedurende hun bevalling. Een aantal studies toonden aan dat 75% van zwangere vrouwen minder last hadden van pijn wanneer ze behandeld werden door een chiropractor.

Indien je klachten ervaart tijdens of na de zwangerschap kan chiropractie je verlichting bieden. We zullen de behandeling uiteraard aanpassen. Ook kan de behandeling geen kwaad voor de ongeboren baby.

De chiropractische behandeling kan bestaan uit:
  • Voorlichting om je klacht te begrijpen. Wat je wel moet doen en wat je ook zeker niet moet doen. Leren om pijntriggers te vermijden.
  • Manipulaties/mobilisaties om de functie van de gewrichten te herstellen
  • Dry needling
  • Spierontspannende en myofasciale technieken
  • Functionele oefeningen
Zwangerschapsklachten

De behandeling

Zoals je leest, zijn de oorzaken van klachten tijdens of na de zwangerschap zeer divers en kunnen zich overal in het lijf voordoen. Daarom is het belangrijk dat we eerst de oorsprong van je klachten achterhalen, zodat we een gerichte behandeling kunnen inzetten.

Tijdens dit onderzoek kijken we niet alleen naar de locatie van de klachten, maar bijvoorbeeld ook naar de beweeglijkheid van je aangrenzende gewrichten, ergonomie, je houding en zullen we een bewegingsanalyse uitvoeren om te kijken hoe het lichaam wordt belast.

Snel verlichting bij zwangerschapsklachten?

Maak een online afspraak met één van onze chiropractoren.

Maak direct een afspraak