Door een technische storing zijn wij momenteel bereikbaar via een ander telefoonnummer: 088 222 37 53

 

Werkwijze

Eerste consult; intake en lichamelijk onderzoek

Tijdens de intake zal eerst een gesprek met u worden gehouden om zo een duidelijk beeld te krijgen van uw klacht(en) en algehele gezondheid. Naar aanleiding van dit gesprek wordt een uitgebreid lichamelijk onderzoek gedaan met orthopedische en neurologische testen. Op basis van de bevindingen tijdens het onderzoek wordt een behandeling opgesteld. De chiropractor zal de bevindingen en het vervolgtraject uitgebreid uitleggen en met u bespreken. Tijdens het eerste consult wordt u vrijwel altijd behandeld. Wanneer er aanvullend onderzoek nodig is, wordt u doorverwezen naar uw huisarts.

De behandeling; niet alleen kraken

Een van de welbekende behandelmethodes is het gebruik van manipulaties (kraken). Dit is een hele snelle, gecontroleerde drukbeweging met als doel de beweeglijkheid van het gewricht te herstellen. Ook gebruiken we vele andere technieken zoals mobilisaties, spierontspannende technieken, functionele oefeningen en adviezen over voeding, houding en beweging. Ook beschikt de chiropractor over een speciale behandeltafel en eventueel nog andere instrumenten indien u niet gemanipuleerd wenst te worden.

Naast specifieke, chiropractische methodes is de chiropractor uitvoerig geschoold in onder andere algemene diagnostiek, röntgendiagnostiek en de functionele analyse van het bewegingsapparaat.

Bijwerkingen

Chiropractie is zeer veilig. Na een behandeling is het mogelijk, dat net als bij iedere andere behandeling, er bijwerkingen optreden. Deze zijn vaak van korte duur en kunnen bestaan uit stijfheid, vermoeidheid en soms pijn in het behandelde gebied.

Lees hier wetenschappelijke evidentie betreft de veiligheid van spinale manipulatie

Preventie en nazorg

Vaak besluiten we ons pas te laten behandelen als we pijn of stijfheid ervaren. Pijn is een van de laatste signalen van het lichaam dat iets niet goed functioneert. De chiropractor is gespecialiseerd in het opsporen en behandelen van functiebeperkingen. Wanneer deze functiebeperkingen worden genegeerd kunnen deze leiden tot lichamelijke klachten.

Ook geven we algemene tips en adviseren we u op het gebied van voeding, ergonomie, beweging en andere gezondheidseffecten.

Lees hier wetenschappelijke evidentie betreft chiropractie als preventieve zorg

McGill consult

Chiropractor Mark Bevers is als enige in Nederland een consultant voor professor Stuart McGill. 

Indien u een afspraak wenst te maken voor een McGill consult dient u per email contact op te nemen. 

Deze consulten duren langer en hebben een hoger tarief.

Dry needling

Chiropractor Jim Zeelen is gespecialiseerd in dry needling.

Dry needling is een zogenaamde intramusculaire - in een spier - behandeling die wordt uitgevoerd door de chiropractor. Deze behandelmethode wordt vaak ingezet bij spierklachten die al langer bestaan als onderdeel van een totaalbehandeling.

Voorbeelden zijn hoofdpijn, lage rugklachten, RSI, nekklachten en een tenniselleboog. De chiropractor maakt gebruik van dunne accupuntuurnaalden, waarmee verhardingen in spieren effectief en snel kunnen ontspannen. 

Chiropractie Uden-Veghel

Rondweg 15, 5406 NK Uden
Tel. 0413 248 010 / info@chiropractie-udenveghel.nl

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:00 uur
dinsdag 08:30 - 20:00 uur
woensdag 08:30 - 18:00 uur
vrijdag 08:30 - 18:00 uur

Telefonisch bereikbaar

maandag tot vrijdag 08:30 - 17:30 uur

 

 

“We are born with our hands,
and 500 years from now there will still
be nothing in the world that can replace
what a human hand is able to feel”