Door een technische storing zijn wij momenteel bereikbaar via een ander telefoonnummer: 088 222 37 53

 

Wat is chiropractie?

Chiropractie is een medische discipline die zich bezighoudt met de diagnose, behandeling en preventie van aandoeningen van het gehele bewegingsapparaat. Een chiropractor is de expert op het gebied van rugklachten, nekklachten, hoofdpijn en andere klachten met een oorsprong in de wervelkolom, het zenuwstelsel en de spieren en gewrichten.

Moderne ‘nieuwe’ chiropractie – meer dan alleen kraken

Veelal staat een chiropractor bekend in de volksmond als ‘de bottenkraker’. In onze praktijk zijn we echter veel meer dan alleen dat. Chiropractie is niet meer zoals vroeger toen nog beweerd werd dat een wervel scheef stond en deze moest worden teruggezet.

Wanneer chiropractie?

Een chiropractor kan bij uiteenlopende klachten aan gewrichten, spieren en zenuwen een oplossing bieden.

NCA

De Nederlandse Chiropractoren Associatie is de meest toonaangevende beroepsorganisatie voor chiropractie in Nederland. De NCA streeft naar erkenning van ons beroep in Nederland en een positie binnen de eerstelijns gezondheidszorg. Dit betekend dat de behandeling toegankelijk voor u blijft zonder doorverwijzing van de huisarts.

De opleiding chiropractie

Een chiropractor heeft een voltijdse, gespecialiseerde universitaire opleiding van vijf jaar gevolgd. Tijdens deze opleiding vergaart de chiropractor zowel theoretische kennis als praktische en klinische vaardigheden om klachten te kunnen beoordelen en behandelen. Naast specifieke, chiropractische methodes is de chiropractor uitvoerig geschoold in onder andere algemene diagnostiek, röntgendiagnostiek en de functionele analyse van het bewegingsapparaat.

Chiropractie Uden-Veghel

Rondweg 15, 5406 NK Uden
Tel. 0413 248 010 / info@chiropractie-udenveghel.nl

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:00 uur
dinsdag 08:30 - 20:00 uur
woensdag 08:30 - 18:00 uur
vrijdag 08:30 - 18:00 uur

Telefonisch bereikbaar

maandag tot vrijdag 08:30 - 17:30 uur

 

 

“We are born with our hands,
and 500 years from now there will still
be nothing in the world that can replace
what a human hand is able to feel”