Maak een
afspraak
behandeling baby chiropractor voorkeurshouding

Voorkeurshouding bij baby’s

Voorkeurshouding bij baby’s en de behandeling door de chiropractor

Voorkeurshouding bij baby’s, waarbij een baby zijn hoofd vaak naar dezelfde kant draait en zijn nekspieren aan die kant versterkt en verkort, is een veelvoorkomend probleem dat kan leiden tot schedelvervorming, spieronevenwichtigheden en zelfs problemen met de ontwikkeling van het gezichtsvermogen en het gehoor. Hoewel de meeste baby’s op natuurlijke wijze hun hoofd naar beide kanten draaien, kunnen sommige baby’s moeite hebben om deze beweging te maken vanwege spanning of trauma tijdens de bevalling.

Een chiropractor kan een effectieve behandeling bieden voor baby’s met voorkeurshouding. Door het toepassen van zachte, specifieke druk en manipulaties, kan de chiropractor de spanning in de nekspieren verminderen en de beweging van de nek verbeteren. Dit kan helpen om de spieren en het zenuwstelsel van de baby in balans te brengen en de normale ontwikkeling te bevorderen.

Naast chiropractische aanpassingen kan de chiropractor ook advies geven over oefeningen en activiteiten die ouders thuis met hun baby kunnen doen om de beweging van de nek te verbeteren en de spieren in balans te brengen. Bijvoorbeeld, het aanmoedigen van de baby om meer tijd op zijn buik door te brengen om de nekspieren te versterken, het aanbieden van speelgoed dat de baby stimuleert om zijn hoofd naar de niet-voorkeurszijde te draaien, en het vermijden van overmatige druk op de achterkant van het hoofd van de baby.

Het is belangrijk om een chiropractor te kiezen die ervaring heeft met het behandelen van baby’s en die op de hoogte is van de specifieke technieken en procedures die veilig en effectief zijn voor deze leeftijdsgroep. Veel ouders vinden dat chiropractische zorg voor hun baby een veilige en effectieve optie is om de normale ontwikkeling en gezondheid van hun kind te ondersteunen.

Tips en adviezen voor ouders met een baby met een voorkeurshouding

1. Tummy time: Laat je baby regelmatig op zijn of haar buik liggen om de nekspieren te versterken. Begin met korte periodes van enkele minuten en bouw dit langzaam op tot een uur per dag.

2. Afwisseling: Verander regelmatig de positie van je baby tijdens het slapen, spelen en voeden. Dit zorgt voor een gelijkmatige druk op het hoofdje en vermindert de voorkeurshouding.

3. Chiropractie: Een chiropractor kan de wervelkolom van je baby voorzichtig behandelen om de bewegingsvrijheid te vergroten en de druk op het hoofdje te verminderen en kan oefeningen en technieken aanbevelen om de spieren van je baby te versterken en de voorkeurshouding te verminderen.

4. Draagzak: Een draagzak kan helpen om de druk op het achterhoofd te verminderen en de nekspieren te versterken.

5. Speelgoed: Gebruik speelgoed dat je baby aan de andere kant van zijn of haar voorkeurskant uitnodigt om te kijken en zich te bewegen.

6. Geduld: Het kan enige tijd duren voordat de voorkeurshouding van je baby volledig is verdwenen. Blijf de tips en adviezen opvolgen en heb geduld. Raadpleeg je chiropractor als je vragen of zorgen hebt.

Onthoud dat elke baby anders is en dat wat voor de ene baby werkt, mogelijk niet voor de andere baby werkt. Overleg met je arts of chiropractor om de beste behandelingsopties voor jouw baby te bepalen.

Terug naar het nieuwsoverzicht