Maak een
afspraak

Bijscholing chiropractoren: Clinical Neurodynamics

Afgelopen weekend (24-27 januari 2020) hebben Jim, Pim en Mark in Eindhoven een zeer boeiende 4-daagse cursus gevolgd gegeven door professor Michael Shacklock uit Australië.

Neurodynamics verwijst naar de communicatie tussen verschillende delen van het zenuwstelsel en naar de relatie van het zenuwstelsel met het bewegingsapparaat. Het is aangetoond dat de zenuwen onafhankelijk van andere weefsels bewegen. De term Neurodynamics verscheen voor het eerst in 1989 en is sindsdien de afgelopen 30 jaar verder ontwikkeld. Neurodynamica wordt nu gezien als een belangrijk onderdeel van de beoordeling en behandeling van letsel.

Neurodynamica in de zin die hier wordt geïmpliceerd, is de mobilisatie van het zenuwstelsel als benadering voor fysieke behandeling van pijn. De behandeling en/of beoordeling berust op het beïnvloeden van de pijnfysiologie via de mechanische behandeling van neurale weefsels en niet-neurale structuren rond het zenuwstelsel. Deze mobilisatie activeert een reeks mechanische en fysiologische reacties in zenuwweefsels.

Het was een intense en leerzame cursus waarin veel geleerd is om weer te kunnen toepassen bij de behandeling van onze patiënten.

De cursus is door Mark zelf georganiseerd. Er waren 25 deelnemers aanwezig.

Mark organiseert met zijn bedrijf Designed 2 Move jaarlijks enkele cursussen voor fysiotherapeuten en chiropractoren.

Terug naar het nieuwsoverzicht