Maak een
afspraak
Chiropractie Palmer standbeeld die de eerste chiropractische behandeling uitvoert

15 leuke weetjes over Chiropractie

15 leuke weetjes over Chiropractie

1. Chiropractie is afgeleid van het Griekse woord “cheir” wat ‘hand’ betekent en “praktikos” wat ‘uitoefenen’ betekent.

2. Chiropractie is ontstaan in 1895 toen de Amerikaanse chiropractor Daniel David Palmer de eerste chiropractische behandeling uitvoerde

3. Chiropractie is een alternatieve geneeswijze die zich richt op het behandelen van stoornissen in het bewegingsapparaat, vooral in de wervelkolom.

4. Chiropractie wordt veel gebruikt voor de behandeling van rug- en nekpijn, maar kan ook worden toegepast bij andere aandoeningen zoals hoofdpijn sportblessures, hernia en artritis.

5. Chiropractie gaat uit van het principe dat het lichaam in staat is om zichzelf te genezen en dat het zenuwstelsel een belangrijke rol speelt in dit proces.

6. Een chiropractor kan ook advies geven over voeding, lichaamsbeweging en algemene gezondheid.

7. Chiropractie is de op twee na grootste medische professie in de Verenigde Staten, waar het wordt erkend als een wettelijk erkende vorm van gezondheidszorg.

8. Chiropractie is ook populair in Europa en wordt erkend als een legitieme vorm van alternatieve geneeskunde.

9. Chiropractie kan worden gebruikt in combinatie met andere vormen van therapie zoals massage, fysiotherapie en acupunctuur.

10. Chiropractie kan ook worden gebruikt als een preventieve maatregel om blessures te voorkomen en de algemene gezondheid te verbeteren.

11. Chiropractie kan ook worden toegepast op dieren, vooral paarden en honden, om hun gezondheid en welzijn te verbeteren.

12. Chiropractie is effectief bij de behandeling van baby’s

13. Chiropractie kan ook worden toegepast op zwangere vrouwen om de pijn te verminderen en de bevalling te vergemakkelijken.

14. Chiropractie wordt vaak geassocieerd met het kraken van de wervelkolom, maar dit is slechts een van de vele technieken die worden gebruikt door chiropractoren.

15. Veel professionele atleten, waaronder Tiger Woods, Michael Jordan en Tom Brady, gebruiken chiropractie als onderdeel van hun trainings- en revalidatieprogramma.

 

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht